19 november 2010

Projecttasje

Ik heb eens een keer de naaimachine op tafel gezet.
Op ravelry.com heb ik het idee opgepikt en zelf aan de slag gegaan.
Hier het resultaat:

Ik kan nu makkelijker mijn sokkenproject meenemen. Het is geschikt voor 2 sokkenbolletjes wol van 50 gram.
En het leukste van allemaal is: Het heeft niets gekost, behalve tijd om te maken.

13 november 2010

Omslagdoek

Ik ben ook al een tijdje bezig met deze omslagdoek. Ik brei het met de garen van de Zeeman, Wolnaam: Bianca. Het is hele zachte garen, alleen ik moet uitkijken hoe ik de steken pakt, want je gaat heel snel tussen de steek door steken.
Het gaat goed, op dit moment staat er meer dan 300 steken op de naald, en er komt nog meer voordat het helemaal af is. Ik ben benieuwd dat de kabel lang genoeg voor is, anders moet ik andere rondbreinaalden kopen met een langere kabel.

10 november 2010

Rakje

Ik heb deze maand voor het eerst meegedaan aan een rakje, dit gaat via de Ravelry groep de Nederlandse Rak.
Ik heb ook de eerste rakje binnen gekregen gisteren:
Stekenmarkeerders voor de sokken, normaal zijn ze heel erg groot. Nu heb ik ze ook in het klein. Deze kleuren zijn echt helemaal mijn kleuren en ik ben er heel erg blij mee.

8 november 2010

Sokken voor oom

Ik heb in een korte tijd 3 paar sokken afgekregen voor mijn oom, die kan zaterdag richting het noorden van Nederland als.
Het is een heel erg simpele sokken, maar voor tussendoor is het wel prettig als ik altijd maar moeilijke, grote projecten maakt voor mezelf.

5 november 2010

Sokkenwoldeken

Ik heb van iemand een patroon gekregen om mijn restjes sokkenwol op te breien, ik deed er niets mee, maar nu ga ik er een hele grote deken voor in de winter en voor de zomer een sprei op mijn bed.
Ik heb gisteren van mijn moeder ook een heel doos met sokkenwolrestjes, daar kan ik nu verder mee, want ja, als ik het alleen moet gaan doen, dan komt het nooit af, maar het kan altijd meer.
Ik heb ook gelijk ideeën om straks nog een deken te breien.
Hoezo verslaafd aan grote projecten?